مانزی، manzi برند دانش بنیان و برگزیده ستاد نانو ریاست جمهوری در زمینه بسته بندی انواع میوه، سبزی و گل تازه است. فناوری تولید این محصول E-MAP بوده و قابلیت تعمیم به تمامی گونه های میوه، سبزی و گل تازه را دارد. در این روش ابتدا به کمک دستگاه اندازه گیری نرخ تنفس، میزان مصرف اکسیژن میوه، سبزی و گل ثبت می شود. در مرحله بعد با توجه به داده های بدست آمده از تنفس سنجی بسته بندی مناسب طراحی و تولید می گردد.
لفاف یا فیلم های تنفس پذیر در برابر نفوذ آب مانع هستند، اما از طرفی می توانند بخار آب را از خود عبور دهند. فیلم های تنفس پذیر شرکت ماناپاک دانا با برند تجاری مانزی عرضه می شوند و کاربردهای فراوانی در صنایع بسته بندی، پوشاک، نظامی و … دارند.
این فیلم ها از پلیمرهای دارای گواهی تماس با مواد غذایی تولید می شوند و همچنین حاوی افزودنی آنتی باکتریال برای کاهش رشد میکروبی در کاربری بسته بندی مواد غذایی هستند. همچنین این محصول می تواند بصورت چاپ شده با طرح دلخواه مشتری تولید شود.
حافظ طعم
حافظ تازگی
مقاوم در برابر رطوبت
حافظ مواد مغذی
حافظ وزن
همچنین نرخ عبور دهی سایر گازها مانند اکسیژن و دی اکسید کربن نیز در این فیلم ها قابل تنظیم است. جداول زیر محدوده خواص تراوایی و مکانیکی فیلم های مانزی را نشان می دهد:
تراوایی
نوع گاز | شرایط | میزان تراوایی | واحد |
---|---|---|---|
اکسیژن | دما: ۱۰ درجه سانتیگراد رطوبت نسبی: ۶۵٪ | ۱۱-۱۸ | cc/m².day.atm |
اکسیژن | دما: ۱۰ درجه سانتیگراد رطوبت نسبی: ۹۰٪ | ۷۲-۱۰۷ | cc/m².day.atm |
اکسیژن | دما: ۲۳ درجه سانتیگراد رطوبت نسبی: ۶۵٪ | ۴۳-۷۸ | cc/m².day.atm |
اکسیژن | دما: ۲۳ درجه سانتیگراد رطوبت نسبی: ۹۰٪ | ۱۳۵-۱۸۴ | cc/m².day.atm |
بخار آب | دما: ۲۳ درجه سانتیگراد رطوبت نسبی: ۱۰۰٪ ورودی، ۵۰٪ خروجی | ۱۸۰-۳۸۰ | g/m².day |
دیاکسید کربن | دما: ۲۳ درجه سانتیگراد رطوبت نسبی: ۰٪ | ۳۵۰-۴۵۰ | cc/m².day.atm |
خواص مکانیکی
خاصیت | مقدار | واحد |
---|---|---|
تنش در نقطه تسلیم | ۲۵-۳۵ | MPa |
تنش در نقطه شکست | ۷۰-۸۰ | MPa |
کرنش در نقطه شکست | ۳۴۰-۳۷۰ | % |